Friday, May 05, 2006

ΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΧΙΟΥ:Ο εκτελεστής Μνημείων.



Ο Δημοτικός Κήπος της Χίου υπήρξε ανέκαθεν μια όαση δροσιάς , πρασίνου, τόπος περιπάτου και παιχνιδιού.

Απο μικρό παιδί θυμάμαι τις πρώτες μας φωτογραφίες και το παιχνίδι μας στον Κήπο.

Δύο πράγματα ξεχώριζαν στο εσωτερικό του. Το υπέρογκο άγαλμα του Κ. Κανάρη και η λιμνούλα με τα χρυσόψαρα και το νησάκι στη μέση. Όλοι μας είχαμε τρέξει γύρω-γύρω παρά τις διαμαρτυρίες των γονιών μας , να μην πέσουμε μέσα.

Τώρα φαίνεται ότι το μυαλό του Δημάρχου και των λοιπών "αρμοδίων" άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω, αλλοιώς δεν εξηγείται το γεγονός, οτι α φ ά ν η σ α ν την λιμνούλα με το νησάκι ,το μοναδικό αυτό μνημείο.

Απο τα λίγα που γνωρίζω , τα μνημεία αναπαλαιώνονται και συντηρούνται με δέος και σε καμιά περίπτωση δέν καταστρέφονται.

Προφανώς , στη θέση του θα κατασκευασθή κάποιο νέο με πλακάκια και άλλα "ευγενή" υλικά, με παχουλό προυπολογισμό, πού θα αναδεικνύει την νεοκουλτούρα μας και την αλλαζονεία του νεοπολιτισμού μας.

Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Πολιτισμού...κοιμάται, όμως, δεν βρέθηκε κάποιος απο τους τόσους που εκλέγουμε αλλά και πληρώνουμε , να τους σταματήσει ?

Τώρα σειρά έχει ο Κανάρης ??

Υ.Γ. Ο κήπος ,σε γενικές γραμμές, είναι σε άθλια κατάσταση.Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε κανείς να πεί ότι το εν λόγω μνημείο χαλούσε την εικόνα του. Αλλά και πάλι απάλειψη ??... Ποτέ...!


Comments: Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscribe to Posts [Atom]